Килъри

Домът е там където няма ...
ГРИЗАЧИ

Съвременните родентицидни примамки умишлено действат по-бавно на гризачите и ги карат да търсят външни места след консумация. В редки случаи е възможно да открием труп на гризач в дома си след обработка. Експертите на Килъри разполагат с превозни средства, регистрирани за превоз на отпадъци и могат да съдействат за отстраняването им. Не се колебайте да се свържете с нас, за да съдействаме.

В Килъри използваме комбинация от ефективни похвати за дератизация. Нашите обучени професионалисти използват капани, хранителни и нехранителни родентицидни примамки и други средства, съобразени с вашата конкретна ситуация. Ние внимателно оценяваме степента на инфестацията и определяме най-подходящите методи, за да осигурим ефективен резултат.

В Килъри използваме родентициди, които са специално формулирани за контрол на гризачи. Можете да сте спокойни, че биоцидите, които използваме, са безопасни за хора и домашни любимци, когато се прилагат от нашите обучени специалисти в съответствие с указанията на производителя и регулаторните органи. Вашата безопасност е основен приоритет за Килъри.

Срокът за постигане на резултати може да варира значително в зависимост от множество фактори, като например степента на инфестацията или метеорологичните условия. Повечето обработки обикновено приключват след второто ни посещение, но понякога се налагат по-продължителни действия. Килъри ще ви информират за очаквания брой посещения и тяхната кратност още при първата обработка.

За да подготвите дома си преди нашата обработка, препоръчваме да премахнете храна, съдове и прибори и да ги приберете чисти по местата им. Уверете се, че детските играчки са прибрани на безопасно място и отстранете купичките на домашния ви любимец. Почистването обстойно с прахосмукачка. Нашите експерти ще ви дадат подробни инструкции как да процедирате след посещението ни, за да бъде обработката максимално ефективна.

В повечето случаи не е необходимо да напускате дома си. Ние разбираме колко е важен за вас комфортът на дома ви и неговата безопасност. Все пак, съветваме временно да напуснете третираните зони и да осигурите максимално добра вентилация на помещенията. Килъри ще ви напътстват относно всички предпазни мерки, които да предприемете след обработка.

Ние разбираме колко са важни безопасността и здравето на вашите деца и домашни любимци. Те са основен приоритет за Килъри. Експертите ни ще разяснят всички предпазни мерки, които да следвате, ако имате деца или домашни любимци в дома си. По време на обработката препоръчваме временно да ги изведете от третираните зони и да държите играчките, купичките за храна и постелките за домашни любимци далеч.

СИВ ПЛЪХ

ЛАТИНСКО НАИМЕНОВАНИЕ

Rattus norvegicus

КАК ИЗГЛЕЖДА

Средната дължина на сивия плъх е около 20 cm без опашката. Тя е по-къса или равна на дължината на тялото. Муцуната е сплескана, а ушите – закръглени. Цветът на тялото варира в различни нюанси на сивото.

ПОВЕДЕНИЕ, ХРАНЕНЕ И НАВИЦИ

Сивият плъх е космополитен вид, разпространен по най-разнообразни местообитания. Може да бъде открит най-вече в местата, свързани с човешка дейност – жилища, складове, мазета, ферми, канализационни мрежи, подземни съоръжения, пристанища, брегове на канали и крайречни скатове. Сивият плъх е пример за най-широка екологична приспособимост във всички географски зони. Индивидите, които живеят на открито, често мигрират към затворени помещения при понижаване на температурите.

РАЗМНОЖАВАНЕ

Сивият плъх се отличава с висока плодовитост и дава средно между 5 и 7 поколения годишно. Женската ражда средно между 5 и 15 малки.

ВРЕДИ

Сивият плъх е един от най-опасните вредители, защото е причинител на редица заболявания, замърсява и поврежда хранителни продукти и пренася паразити като кърлежи и бълхи. Както при всички гризачи, предните резци на сивия плъх растат непрекъснато. Поради този факт плъховете изпитват непрекъсната нужда от заостряне на зъбите си, а това води до повреди в електрически инсталации, често придружени с къси съединения, нагризване на строителни материали, изолации и други.

ПРИЗНАЦИ ЗА НАПАДЕНИЕ

Екскрементите на сивия плъх са с дължина около 1 cm, черни на цвят и често със заострени краища. При по-голям брой вредители е характерна неприятна миризма на урина. Сивият плъх нагризва хранителни продукти като плодове и тестени изделия или поврежда опаковките им, като оставя ясни следи във формата на надлъжни успоредни линии. Такива нагризвания се наблюдават и върху електрически изолации, дървен материал, врати, гипсокартон, меки метали и други.

Направи поръчка или заяви безплатна консултация

Ще се свържем с вас в рамките на 12 часа от получаването на заявката. При възникнали въпроси свързани със събирането на лични данни се свържете с нас на адрес: privacy@ddd-1.com.

или Попълни Форма