Килъри

Домът е там където няма ...
ГРИЗАЧИ

Съвременните родентицидни примамки умишлено действат по-бавно на гризачите и ги карат да търсят външни места след консумация. В редки случаи е възможно да открием труп на гризач в дома си след обработка. Експертите на Килъри разполагат с превозни средства, регистрирани за превоз на отпадъци и могат да съдействат за отстраняването им. Не се колебайте да се свържете с нас, за да съдействаме.

В Килъри използваме комбинация от ефективни похвати за дератизация. Нашите обучени професионалисти използват капани, хранителни и нехранителни родентицидни примамки и други средства, съобразени с вашата конкретна ситуация. Ние внимателно оценяваме степента на инфестацията и определяме най-подходящите методи, за да осигурим ефективен резултат.

В Килъри използваме родентициди, които са специално формулирани за контрол на гризачи. Можете да сте спокойни, че биоцидите, които използваме, са безопасни за хора и домашни любимци, когато се прилагат от нашите обучени специалисти в съответствие с указанията на производителя и регулаторните органи. Вашата безопасност е основен приоритет за Килъри.

Срокът за постигане на резултати може да варира значително в зависимост от множество фактори, като например степента на инфестацията или метеорологичните условия. Повечето обработки обикновено приключват след второто ни посещение, но понякога се налагат по-продължителни действия. Килъри ще ви информират за очаквания брой посещения и тяхната кратност още при първата обработка.

За да подготвите дома си преди нашата обработка, препоръчваме да премахнете храна, съдове и прибори и да ги приберете чисти по местата им. Уверете се, че детските играчки са прибрани на безопасно място и отстранете купичките на домашния ви любимец. Почистването обстойно с прахосмукачка. Нашите експерти ще ви дадат подробни инструкции как да процедирате след посещението ни, за да бъде обработката максимално ефективна.

В повечето случаи не е необходимо да напускате дома си. Ние разбираме колко е важен за вас комфортът на дома ви и неговата безопасност. Все пак, съветваме временно да напуснете третираните зони и да осигурите максимално добра вентилация на помещенията. Килъри ще ви напътстват относно всички предпазни мерки, които да предприемете след обработка.

Ние разбираме колко са важни безопасността и здравето на вашите деца и домашни любимци. Те са основен приоритет за Килъри. Експертите ни ще разяснят всички предпазни мерки, които да следвате, ако имате деца или домашни любимци в дома си. По време на обработката препоръчваме временно да ги изведете от третираните зони и да държите играчките, купичките за храна и постелките за домашни любимци далеч.

ЧЕРЕН ПЛЪХ

ЛАТИНСКО НАИМЕНОВАНИЕ

Rattus rattus

КАК ИЗГЛЕЖДА

Черният плъх е по-дребен от сивия, като дължината на тялото е около 15 cm. Опашката е по-дълга от тялото му, а очите и ушите са по-големи от тези на сивия плъх. Муцуната е удължена и заострена, а цветът на тялото е черен на гърба и по-светъл отстрани и на корема.

 

ПОВЕДЕНИЕ, ХРАНЕНЕ И НАВИЦИ

Черният плъх е широкоразпространен вредител, като местообитанията му са свързани с човешката дейност. Често се среща по кораби, а в жилищата обитава тавански помещения и покривни пространства. Черният плъх се среща и на открито. Той е добър катерач и в природата често обитава хралупи на дърветата. На практика той е всеядно животно, но предпочита плодове, ядки и друга растителна храна.

 

РАЗМНОЖАВАНЕ

Черният плъх се размножава от 3 до 5 пъти, като женската ражда от 6 до 10 малки.

 

ВРЕДИ

Подобно на сивия плъх така и черният е преносител на редица патогени, които водят до тежки инфекциозни заболявания за хората и техните животни. Освен това той поврежда селскостопанска продукция, замърсява храни и уврежда редица други материали, с което вреди както на човешкото здраве, така и на бизнеса.

 

ПРИЗНАЦИ ЗА НАПАДЕНИЕ

Най-показателни белези за инфестация са изпражненията и мазните следи, които черните плъхове оставят по отвесните повърхности, докато се движат по тях. Гнездата им обикновено са трудни за откриване и биха могли да се намират дори в съседен имот. Ако видите черни плъхове навън, особено през деня, това обикновено е знак, че територията им е пренаселена, т.е. инфестацията е извън контрол.

Направи поръчка или заяви безплатна консултация

Ще се свържем с вас в рамките на 12 часа от получаването на заявката. При възникнали въпроси свързани със събирането на лични данни се свържете с нас на адрес: privacy@ddd-1.com.

или Попълни Форма