Килъри

Домът е там където няма ...
ДОСАДНИ ПТИЦИ

Отворите трябва да бъдат затворени с помощта на метални мрежи, а самото пространство да бъде почистено. Едва тогава можем да извършим дезинфекция и дезинсекция на пространството, за да предотвратим развитието на други вредители и зарази, които те пренасят.

Предпазните прегради на тераси и балкони често привличат птиците. Килъри поставят специални предпазни бариери във формата на „шипове“, които не позволяват на птиците да кацат и да гнездят. Експертите ни могат да предложат индивидуално решение за вашия случай само след обстоен оглед.

ПТИЦИ

ЛАТИНСКО НАИМЕНОВАНИЕ

Class Aves

КАК ИЗГЛЕЖДА

Птиците са топлокръвни животни, чиито предни крайници са видоизменени в крила. Тялото е покрито с пера и формата му е пригодена за летене. Птиците са яйцеснасящи и са разпространени повсеместно. Имат отлично зрение и слух. Много видове птици са тясносвързани с човека и неговите местообитания. Няколко вида птици у нас биха могли да имат вредно въздействие върху хората. Гълъбите са най-често срещаните птици във всяко едно по-голямо населено място в страната.

 

ВРЕДИ

Птиците могат да бъдат преносители на редица видове паразити – различни причинители на краста и гнездови кръвосмучещи членестоноги като кърлежи и дървеници. От инфекциозните заболявания най-опасни са Салмонелоза, Туберкулоза, Стафилококоза, птичи грип и много други. В подпокривните пространства на големи жилищни сгради, където обитават гълъби, е възможно и заселването на ориенталски хлебарки. Макар и защитени от Закона за биологичното разнообразие, епидемично значение могат да имат и врабчета, лястовици и гларуси.

 

ПРИЗНАЦИ ЗА НАПАДЕНИЕ

Любими места за събиране и гнездене на гълъбите са светли дворове, балкони, тераси, покриви, както и фасадни и прозоречни первази. Последствията от това са замърсявания от изпражнения и перушина и увреждане на фасади, паметници на културата, жилищни сгради, незащитени складови помещения с храни, зърнени култури, фураж.

Направи поръчка или заяви безплатна консултация

Ще се свържем с вас в рамките на 12 часа от получаването на заявката. При възникнали въпроси свързани със събирането на лични данни се свържете с нас на адрес: privacy@ddd-1.com.

или Попълни Форма