Килъри

Домът е там където няма ...
ДЪРВЕНИЦИ

Възможно е да виждате дървениците само в спалнята си, но важно е да адресираме проблема цялостно, за да осигурим задоволителен резултат от третирането. Дървениците често заразяват съседни стаи. Протоколът на Килъри обикновено включва третиране не само на засегнатата стая, но и на околните стаи и зони с повишен риск, за да се предотврати всяко потенциално разпространение и повторна инфестация. Този подход ни позволява да предоставим дълготрайно решение на вашия проблем.

В Килъри използваме комбинация от ефективни похвати за контрол на дървеници. Нашите обучени професионалисти използват иновативни биоцидни препарати и техника от най-ново поколение, съобразени с вашата конкретна ситуация. Те могат да включват обработка с пръскачки под много високо налягане, ULV атомизатори, третиране с пара, течен азот и други. Ние внимателно оценяваме степента на инфестацията и определяме най-подходящите методи, за да осигурим ефективен резултат.

В Килъри използваме препарати, които са специално формулирани за контрол на дървеници. Можете да сте спокойни, че биоцидите, които използваме, са безопасни за хора и домашни любимци, когато се прилагат от нашите обучени специалисти в съответствие с указанията на производителя и регулаторните органи. Вашата безопасност е основен приоритет за Килъри.

Срокът за постигане на резултати може да варира значително в зависимост от множество фактори, като например степента на инфестацията или метеорологичните условия. Повечето обработки обикновено приключват след второто ни посещение, но понякога се налагат по-продължителни действия. Килъри ще ви информират за очаквания брой посещения и тяхната кратност още при първата обработка.

За да подготвите дома си преди нашата обработка, разчистете от излишни вещи засегнатите стаи. Приберете в найлонови пликове всички килими, постелки, покривала и спално бельо и ги изперете на 60°C след обработката. Почистете старателно с прахосмукачка подовете, мебелите и пукнатините, където могат да се скрият дървеници, като изхвърлите използваната торбичка в запечатан найлонов плик. Ако е възможно, разглобете мебелите, в които подозирате, че се крият дървениците. Следването на тези стъпки ще помогне на Килъри да разрешат проблема по-бързо.

Ние разбираме колко е важен за вас комфортът на дома ви и неговата безопасност. Все пак, съветваме временно да напуснете третираните зони и да осигурите максимално добра вентилация на помещенията. Килъри ще ви напътстват относно всички предпазни мерки, които да предприемете след обработка.

Ние разбираме колко са важни безопасността и здравето на вашите деца и домашни любимци. Те са основен приоритет за Килъри. Експертите ни ще разяснят всички предпазни мерки, които да следвате, ако имате деца или домашни любимци в дома си. По време на обработката препоръчваме временно да ги изведете от третираните зони и да държите играчките, купичките за храна и постелките за домашни любимци далеч.

Второ третиране е абсолютно задължително поради за пълното разрешаване на проблема с дървениците поради тяхната биология и поведение. Дървениците се скрият в малки пукнатини и процепи, което затруднява достигането и премахването им с едно не се повлияват от химическо третиране. Необходима е повторна обработка, за да се насочим към новоизлюпените дървеници и да гарантираме пълното унищожаване на инфестацията. Решаването на проблемът с дървениците често изисква няколко посещения за постигане на дългосрочни резултати.

Креватна дървеница

ЛАТИНСКО НАИМЕНОВАНИЕ

Cimex lectularius L.

КАК ИЗГЛЕЖДА

Дървениците са дребни безкрили насекоми с гръбно-коремно сплеснато тяло с червеникавокафяв цвят. Ларвите на вредителя приличат на възрастните, но са с по-дребни размери. Формата на тялото позволява на насекомите да се крият на труднодостъпни места.

 

ПОВЕДЕНИЕ, ХРАНЕНЕ И НАВИЦИ

Дървениците са нощни животни и нападат човека по време на неговия сън. Кръв смучат както възрастните от двата пола, така и техните ларви. През деня дървениците се крият в различни убежища – матраци, сглобки на мебели, под тапети и картини, дори в контакти, които се намират близо до местата за почивка на човека.

 

РАЗМНОЖАВАНЕ

Женската снася яйца приблизително два дена, след като е пила кръв, което не е никак добра новина за Вас, ако сте били ухапани. Интересен факт е, че мъжките нямат голяма успеваемост, когато трябва да разпознават женските и често се опитват да копулират с други мъжки или умрели женски, та дори и с парчета картон, които приличат на дървеница.

 

ВРЕДИ

Няма достоверни данни, че дървениците са преносители на заболявания по човека. Въпреки това ухапванията от дървеници може да предизвикат сериозни алергични реакции, които да са изключително болезнени. Обривите и петната от ухапвания са по-големи от тези на бълхите, а непрестанният тормоз от присъствието им може да доведе до тежки форми на депресия и дори психически заболявания.

 

ПРИЗНАЦИ ЗА НАПАДЕНИЕ

Най-често за тяхното нападение може да се съди по следите от кръв по спалното бельо или екскрементите под формата на малки червеникавокафяви петна на местата, където насекомите се крият през деня. При по-мащабна активност дървениците излъчват специфична неприятна миризма, която трудно бихте пропуснали.

Направи поръчка или заяви безплатна консултация

Ще се свържем с вас в рамките на 12 часа от получаването на заявката. При възникнали въпроси свързани със събирането на лични данни се свържете с нас на адрес: privacy@ddd-1.com.

или Попълни Форма