Килъри

Домът е там където няма ...
МРАВКИ

Килъри са изключително опитни в идентифицирането и локализирането на скрити гнезда, дори в труднодостъпни места. Биоцидите, които използваме, се възползват от навиците на мравките като ги карат да занесат препарата право при царицата. Това води до постепенно намаляване и накрая – до тотално заличава на популацията им в дома ви.

В Килъри използваме пестициди, които са специално формулирани за контрол на мравки. Можете да сте спокойни, че биоцидите, които използваме, са безопасни за хора и домашни любимци, когато се прилагат от нашите обучени специалисти в съответствие с указанията на производителя и регулаторните органи. Вашата безопасност е основен приоритет за Килъри.

За да подготвите дома си преди нашата обработка, препоръчваме да премахнете храна, съдове и прибори и да ги приберете чисти по местата им. Уверете се, че детските играчки са прибрани на безопасно място и отстранете купичките на домашния ви любимец. Почистването обстойно с прахосмукачка. Нашите експерти ще ви дадат подробни инструкции как да процедирате след посещението ни, за да бъде обработката максимално ефективна.

В повечето случаи не е необходимо да напускате дома си. Ние разбираме колко е важен за вас комфортът на дома ви и неговата безопасност. Все пак, съветваме временно да напуснете третираните зони и да осигурите максимално добра вентилация на помещенията. Килъри ще ви напътстват относно всички предпазни мерки, които да предприемете след обработка.

Ние разбираме колко са важни безопасността и здравето на вашите деца и домашни любимци. Те са основен приоритет за Килъри. Експертите ни ще разяснят всички предпазни мерки, които да следвате, ако имате деца или домашни любимци в дома си. По време на обработката препоръчваме временно да ги изведете от третираните зони и да държите играчките, купичките за храна и постелките за домашни любимци далеч.

Второ третиране е абсолютно задължително поради жизнения цикъл на мравките. Яйцата им могат да се излюпят след първоначалната обработка, което води до появата на нови мъжки и работнички, а понякога – дори нови царици. Втората обработка ни позволява ефективно да се насочим към тези новоизлюпени мравки, които не са били засегнати по време на първата. Така прекъсваме репродуктивния цикъл на цялата колония. В Килъри разбираме колко е важно за вас да получите дългосрочни резултати и с второто си посещение гарантираме именно това.

МРАВКA

ЛАТИНСКО НАИМЕНОВАНИЕ

Family Formicidae

КАК ИЗГЛЕЖДА

Мравките са дребни до средноедри насекоми. Те са социални, като външният вид на царицата, търтеите и мравките работнички силно се различава (полов диморфизъм). Работничките, които виждаме в домовете си, обикновено са безкрили.

 

ПОВЕДЕНИЕ, ХРАНЕНЕ И НАВИЦИ

Мравките живеят в групи, наречени колонии. В тях мравките общуват помежду си основно чрез отделяне на химични вещества (феромони). По света има над 12 000 различни видове мравки, като повечето от тях се хранят както с естествени природни ресурси, така и с остатъци от човешката дейност. Това прави домовете ни особено привлекателни за тях – у дома те могат да открият всичко, което им е необходимо: вода, храна и подслон.

 

РАЗМНОЖАВАНЕ

В колонията може да има една или повече царици, които снасят всекидневно различен брой яйца. Ролята на търтеите е да оплодят царицата, след което умират. От яйцата се излюпват ларви, които преминават през стадий какавида. В колонията се излюпват основно работнички и войници, които се грижат за изхранването, защитата и поддържането на колонията.

 

ВРЕДИ

За радост, в България се срещат малко видове мравки в градска среда. Поради малките си размери обаче, те могат да се заселят на труднодостъпни места – под фаянсови плочки, дограми, подови настилки и др. Освен че замърсяват хранителните продукти, мравките могат да нанесат структурни вреди на жилища ни.

 

ПРИЗНАЦИ ЗА НАПАДЕНИЕ

Основен признак за инфестация е наличието на възрастни индивиди. Мравките много рядко пътуват сами и обикновено се забелязват, когато голям брой от тях се движат по добре установени пътеки. В края им често могат да бъдат открити гнезда. Почвените гнезда имат различни форми или шарки в зависимост от вида на мравките.

Направи поръчка или заяви безплатна консултация

Ще се свържем с вас в рамките на 12 часа от получаването на заявката. При възникнали въпроси свързани със събирането на лични данни се свържете с нас на адрес: privacy@ddd-1.com.

или Попълни Форма