Килъри

Домът е там където няма ...
БЪЛХИ

Бълхите могат да бъдат пренесени в дома ви от домашни любимци, диви животни и мебели втора употреба. Те често се закачат за вашите домашни любимци, докато сте на разходка, а могат да бъдат пренесени и от диви животни. Идентифицирането на тези потенциални източници на инфестацията е от съществено значение за дългосрочното решение на проблема.

В Килъри използваме препарати, които са специално формулирани за контрол на бълхи. Можете да сте спокойни, че биоцидите, които използваме, са безопасни за хора и домашни любимци, когато се прилагат от нашите обучени специалисти в съответствие с указанията на производителя и регулаторните органи. Вашата безопасност е основен приоритет за Килъри.

В повечето случаи не е необходимо да напускате дома си. Ние разбираме колко е важен за вас комфортът на дома ви и неговата безопасност. Все пак, съветваме временно да напуснете третираните зони и да осигурите максимално добра вентилация на помещенията. Килъри ще ви напътстват относно всички предпазни мерки, които да предприемете след обработка.

Ние разбираме колко са важни безопасността и здравето на вашите деца и домашни любимци. Те са основен приоритет за Килъри. Експертите ни ще разяснят всички предпазни мерки, които да следвате, ако имате деца или домашни любимци в дома си. По време на обработката препоръчваме временно да ги изведете от третираните зони и да държите играчките, купичките за храна и постелките за домашни любимци далеч.

Бълха

ЛАТИНСКО НАИМЕНОВАНИЕ

Order Siphonaptera

КАК ИЗГЛЕЖДА

Бълхите са разред безкрили кръвосмучещи насекоми, паразитиращи по телата на бозайници и птици. Достигат на дължина до 1,5 – 3,3 mm и обикновено са в тъмни цветове. Телата им са странично сплескани, позволяващи лесно движение през козината на гостоприемника. Придвижването е улеснено и от твърдото им покритие с много косми и къси шипове, насочени назад.

 

ПОВЕДЕНИЕ, ХРАНЕНЕ И НАВИЦИ

Възрастните бълхи се хранят с кръв от селскостопански животни, домашни любимци, улични кучета и котки, и разбира се, от хора. Най-често срещаните видове в жилищата са котешката, кучешката и човешката бълхи. Бълхите издържат дълго време без храна, но когато усетят присъствие на потенциален гостоприемник, бързо се активизират и го нападат.

РАЗМНОЖАВАНЕ

Бълхите имат четири фази на развитие – яйце, ларва, какавида и възрастно насекомо. След като се нахранят с кръв, женските снасят яйцата си на различни места: килими, мокети, тапицирани мебели, матраци, в пукнатини на паркет. Повечето яйца се излюпват в рамките на 48 часа.

 

ВРЕДИ

Бълхите са преносители на редица заболявания като чума, туларемия, тиф и други. Ухапванията им често водят до алергични реакции, придружени със сърбеж и дискомфорт. При разчесване на ухапаните места могат да се получат вторични възпаления, които нерядко водят до бактериални инфекции и изискват продължително лечение.

 

ПРИЗНАЦИ ЗА НАПАДЕНИЕ

След ухапване по кожата на човека се появяват малки пъпчици с червено връхче. Освен това неусвоената кръв от храненето на бълхите се изхвърля под формата на черни до кафеникави екскременти, които могат да попаднат върху спалното бельо на жертвите, тоест нашето спално бельо. И оттам популярната фраза: „Кой ми с** в чаршафите?“.

Направи поръчка или заяви безплатна консултация

Ще се свържем с вас в рамките на 12 часа от получаването на заявката. При възникнали въпроси свързани със събирането на лични данни се свържете с нас на адрес: privacy@ddd-1.com.

или Попълни Форма