Килъри

Домът е там където няма ...
ГРИЗАЧИ

Съвременните родентицидни примамки умишлено действат по-бавно на гризачите и ги карат да търсят външни места след консумация. В редки случаи е възможно да открием труп на гризач в дома си след обработка. Експертите на Килъри разполагат с превозни средства, регистрирани за превоз на отпадъци и могат да съдействат за отстраняването им. Не се колебайте да се свържете с нас, за да съдействаме.

В Килъри използваме комбинация от ефективни похвати за дератизация. Нашите обучени професионалисти използват капани, хранителни и нехранителни родентицидни примамки и други средства, съобразени с вашата конкретна ситуация. Ние внимателно оценяваме степента на инфестацията и определяме най-подходящите методи, за да осигурим ефективен резултат.

В Килъри използваме родентициди, които са специално формулирани за контрол на гризачи. Можете да сте спокойни, че биоцидите, които използваме, са безопасни за хора и домашни любимци, когато се прилагат от нашите обучени специалисти в съответствие с указанията на производителя и регулаторните органи. Вашата безопасност е основен приоритет за Килъри.

Срокът за постигане на резултати може да варира значително в зависимост от множество фактори, като например степента на инфестацията или метеорологичните условия. Повечето обработки обикновено приключват след второто ни посещение, но понякога се налагат по-продължителни действия. Килъри ще ви информират за очаквания брой посещения и тяхната кратност още при първата обработка.

За да подготвите дома си преди нашата обработка, препоръчваме да премахнете храна, съдове и прибори и да ги приберете чисти по местата им. Уверете се, че детските играчки са прибрани на безопасно място и отстранете купичките на домашния ви любимец. Почистването обстойно с прахосмукачка. Нашите експерти ще ви дадат подробни инструкции как да процедирате след посещението ни, за да бъде обработката максимално ефективна.

В повечето случаи не е необходимо да напускате дома си. Ние разбираме колко е важен за вас комфортът на дома ви и неговата безопасност. Все пак, съветваме временно да напуснете третираните зони и да осигурите максимално добра вентилация на помещенията. Килъри ще ви напътстват относно всички предпазни мерки, които да предприемете след обработка.

Ние разбираме колко са важни безопасността и здравето на вашите деца и домашни любимци. Те са основен приоритет за Килъри. Експертите ни ще разяснят всички предпазни мерки, които да следвате, ако имате деца или домашни любимци в дома си. По време на обработката препоръчваме временно да ги изведете от третираните зони и да държите играчките, купичките за храна и постелките за домашни любимци далеч.

ДОМАШНА МИШКА

ЛАТИНСКО НАИМЕНОВАНИЕ

Mus musculus

КАК ИЗГЛЕЖДА

Изключително симпатична, но, за жалост, и също толкова опасна. Има дребно тънко, обикновено тъмносиво, тяло с тегло 15 – 40 g и дължина, заедно с опашката, около 15 cm. Ушите ѝ са големи, опашката е полугола, като нейната дължина е колкото главата и тялото, взети заедно.

 

ПОВЕДЕНИЕ, ХРАНЕНЕ И НАВИЦИ

Домашната мишка е тясно свързана с местообитанията на човека. Обикновено води нощен начин на живот и се храни предимно с храни от растителен произход – семена, ядки и други. Въпреки това гризачите могат да консумират всякакъв вид храна, стига да е богата на мазнини и въглехидрати. Характерно за домашната мишка е, че извлича течности от храните и може да преживее без вода изключително дълго време.

 

РАЗМНОЖАВАНЕ

Женската ражда 4 – 7 малки на едно котило, като бременността ѝ трае около 19 дни. Малките се раждат голи и слепи и достигат полова зрялост след 5 – 8 седмици. Една женска може да създаде около 8 котила в продължение на целия си живот, който нормално е около година. Домашната мишка изгражда гнездото си вътре в сградите или на открито, но винаги в близост до източник на храна. Когато излиза, не се отдалечава много от гнездото.

 

ВРЕДИ

Домашната мишка е преносител на редица опасни заболявания. Освен това чрез урината и изпражненията си домашните мишки замърсяват хранителни продукти и помещения. Те могат да пренасят и бълхи, дървеници и други малки насекоми.

 

ПРИЗНАЦИ ЗА НАПАДЕНИЕ

Изпражненията на мишките са удължени, черни на цвят и с дължина 2 – 3 mm. Ако са в големи количества, излъчват неприятна миризма. Домашната мишка нагризва опаковки на хранителни продукти, изолация на сградите, ъгли на кухненски шкафчета и други мебели. Част от нагризаните хартии и опаковки гризачите използват за изграждане на своите гнезда.

Направи поръчка или заяви безплатна консултация

Ще се свържем с вас в рамките на 12 часа от получаването на заявката. При възникнали въпроси свързани със събирането на лични данни се свържете с нас на адрес: privacy@ddd-1.com.

или Попълни Форма