Килъри

Домът е там където няма ...
ЗМИИ

Змиите са защитени от закона в България. Убиването им е напълно забранено и Килъри не предлагат подобна услуга. Това, което можем да направим, е да ви предпазим от бъдещи нашествия на змии с помощта на специални репеленти. Ако змията се е настанила в двора ви, препоръчваме да се обърнете към органите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Препоръчваме ежеседмично поставяне на репелент в летните месеци. Като правило, той може да издържи дори месец, стига да не вали дъжд, но вероятността за това е изключително ниска. Експертите ни ще разработят план за посещение на вашия обект спрямо неговата специфика и метеорологичните условия.

Змии

ЛАТИНСКО НАИМЕНОВАНИЕ

Suborder Serpentes

КАК ИЗГЛЕЖДА

Змиите са безкраки влечуги, спадащи към разред люспести. Разпространени са на почти всички континенти. България се характеризира като една от страните в Европа с богато видово разнообразие. В страната се срещат цели 16 вида змии. Три от тях са отровни за човека – усойница, медянка и пепелянка, но каквато и змия да срещнете, уплахата и неприятните преживявания са гарантирани.

 

ВРЕДИ

По презумпция змиите рядко нападат хора, без да са заплашени, но подтиквани от страх и паника, хората често сами провокират влечугото. В национален план годишно има 50 – 60 случая на ухапани от змия, а сериозен процент от тях завършват с фатален край.

 

КАК ДА РАЗПОЗНАЕМ ОТРОВНАТА ЗМИЯ

Отровните змии се характеризират с плоска и триъгълна форма на главата с лицева ямка, разположена под очите, които от своя страна имат вертикални „котешки“ зеници. Кожата от долната страна на змийската опашка има един ред люспи в самия и край. Повечето отровни змии имат тънка шия и плоско тяло.

Неотровните змии обикновено имат удължена и овална глава без лицева ямка, а очите им са с кръгли зеници. Кожата от долната страна на неотровните змии има двоен ред люспи близо до края на опашката.

Направи поръчка или заяви безплатна консултация

Ще се свържем с вас в рамките на 12 часа от получаването на заявката. При възникнали въпроси свързани със събирането на лични данни се свържете с нас на адрес: privacy@ddd-1.com.

или Попълни Форма