Килъри

Домът е там където няма ...
ХЛЕБАРКИ

В Килъри използваме пестициди, които са специално формулирани за контрол на хлебарки. Можете да сте спокойни, че биоцидите, които използваме, са безопасни за хора и домашни любимци, когато се прилагат от нашите обучени специалисти в съответствие с указанията на производителя и регулаторните органи. Вашата безопасност е основен приоритет за Килъри.

За да подготвите дома си преди нашата обработка, препоръчваме да премахнете храна, съдове и прибори и да ги приберете чисти по местата им. Уверете се, че детските играчки са прибрани на безопасно място и отстранете купичките на домашния ви любимец. Почистете обстойно с прахосмукачка. Нашите експерти ще ви дадат подробни инструкции как да процедирате след посещението ни, за да бъде обработката максимално ефективна.

В повечето случаи не е необходимо да напускате дома си. Ние разбираме колко е важен за вас комфортът на дома ви и неговата безопасност. Все пак, съветваме временно да напуснете третираните зони и да осигурите максимално добра вентилация на помещенията. Килъри ще ви напътстват относно всички предпазни мерки, които да предприемете след обработка.

Ние разбираме колко са важни безопасността и здравето на вашите деца и домашни любимци. Те са основен приоритет за Килъри. Експертите ни ще разяснят всички предпазни мерки, които да следвате, ако имате деца или домашни любимци в дома си. По време на обработката препоръчваме временно да ги изведете от третираните зони и да държите играчките, купичките за храна и постелките за домашни любимци далеч.

Второ третиране е абсолютно задължително поради жизнения цикъл на хлебарките. Яйцата им могат да се излюпят след първоначалната обработка, което води до появата на нови нимфи. Втората обработка ни позволява ефективно да се насочим към тези новоизлюпени хлебарки, които не са били засегнати по време на първата. Така прекъсваме репродуктивния цикъл на цялата колония. В Килъри разбираме колко е важно за вас да получите дългосрочни резултати и с второто си посещение гарантираме именно това.

В Килъри се гордеем със своята работа и стоим зад качеството на нашите услуги с името си. Нашата компания предлага гаранция за своите услуги. Конкретните срокове и условия на гаранцията ще бъдат обсъдени с вас преди първата обработка в зависимост от нивото на инфестация. Ако в рамките на гаранционния период отново срещнете вредители, ние с удоволствие ще третираме повторно засегнатите зони без допълнително заплащане от ваша страна.

Американска Хлебарка

ЛАТИНСКО НАИМЕНОВАНИЕ

Periplaneta Americana

КАК ИЗГЛЕЖДА

Американската хлебарка е най-едрият вид, който се среща у нас. Може да достигне до 4 – 5 cm. Цветът ѝ варира от жълтеникав до тъмнокафяв, а крачетата ѝ се характеризират с добре развити шипчета. Има добре развити крила и може да прелита къси разстояния, което я прави особено неприятна.

 

ПОВЕДЕНИЕ, ХРАНЕНЕ И НАВИЦИ

Възрастните и нимфите се хранят с почти всичко, но предпочитат главно загниваща органична материя или такава, която съдържа нишесте – например хартия и картон.

 

РАЗМНОЖАВАНЕ

Оплодената женска може да отложи различно количество яйчни капсули, наречени оотеки. Всяка от тях съдържа 14 – 16 яйца. Времето от формиране на капсулата до излюпване на яйцата е в рамките на 50 – 55 дни. Нимфите преминават през повече стадии в сравнение с германската и ориенталската хлебарки.

 

ВРЕДИ

Поради това, че се храни с отпадъци от хранителните продукти на човека, американската хлебарка се явява механичен преносител на стомашно-чревни заболявания, а продуктите от метаболизма ѝ могат да предизвикат алергични реакции и проблеми с дихателните пътища.

 

ПРИЗНАЦИ ЗА НАПАДЕНИЕ

Най-често за нападението от хлебарки разбираме по остатъците от съблекла, старите оотеки (яйчни капсули) или изпражненията (във вид на дребни черни точки по кухненски шкафчета, хладилници, фаянс и др.). У дома най-сериозният признак за наличие на хлебарки е ужасеният женски вик, идващ от кухнята или банята през нощта.

Направи поръчка или заяви безплатна консултация

Ще се свържем с вас в рамките на 12 часа от получаването на заявката. При възникнали въпроси свързани със събирането на лични данни се свържете с нас на адрес: privacy@ddd-1.com.

или Попълни Форма