Килъри

Домът е там където няма ...
КОМАРИ

Повечето видове комари са най-активни по на зазоряване и по залез поради подходящите нива на влажност и температурата. Именно вечер е най-подходящият момент за третиране. Експертите на Килъри ще ви посъветват каква е най-добрата стратегия за максимално ефективна обработка на вашия обект.

Килъри извършват третиранията си срещу комари с помощта на иновативни ULV генератори и генератори за топъл аерозол, които произвеждат капки препарат с размер по-малък от дебелината на човешкия косъм. Те попадат във всяка цепнатина и покриват листата на растителността наоколо, където комарите си почиват през деня. Това прави обработката осезаемо по-ефективна.

В Килъри използваме препарати, които са специално формулирани за контрол на комари. Можете да сте спокойни, че биоцидите, които използваме, са безопасни за хора и домашни любимци, когато се прилагат от нашите обучени специалисти в съответствие с указанията на производителя и регулаторните органи. Вашата безопасност е основен приоритет за Килъри.

Ние разбираме колко са важни безопасността и здравето на вашите деца и домашни любимци. Те са основен приоритет за Килъри. Експертите ни ще разяснят всички предпазни мерки, които да следвате, ако имате деца или домашни любимци в дома си. По време на обработката препоръчваме временно да ги изведете от третираните зони и да държите играчките, купичките за храна и постелките за домашни любимци далеч.

КОМАР

ЛАТИНСКО НАИМЕНОВАНИЕ

Order Siphonaptera

КАК ИЗГЛЕЖДА

Комарите са летящи насекоми с един чифт развити крила и тънко издължено тяло. Окраската на тялото варира в зависимост от вида и е най-често жълтеникава, кафява или сива. Антените на главата са дълги и с различно изразени четинки в зависимост от пола. Устният апарат е от пробиващо-смучещ тип. Женските често притежават дълъг хобот, завършващ с приспособление за пробиване.

 

ПОВЕДЕНИЕ, ХРАНЕНЕ И НАВИЦИ

Мъжките комари се хранят с нектари от цъфтящи растения, докато женските предпочитат да смучат кръв от различни гостоприемници – земноводни, влечуги, птици и бозайници. Кръвта е необходима за узряване на яйцата им. У нас е установено, че 17 от 39-те вида комари нападат човека. Повечето видове предпочитат да се изхранват с кръв извън помещенията, но има и такива, които нападат хората и в жилищата им. Често, при подходящи условия: топлина, влажност и наличие на наводнени мазета, асансьорни шахти и съдове с вода, някои видове комари могат да се развиват целогодишно.

 

РАЗМНОЖАВАНЕ

След копулация женските комари смучат кръв от своите жертви и след узряването на яйцата, насекомите снасят в различни типове водоеми. Яйцата, ларвите и какавидите се развиват във водна среда. Изумително е колко малки количества застояла вода могат да бъдат развъдници за стотици, дори хиляди комари – от големи биотопи като езера, блата и речни разливи, до изхвърлени в двора капачки, пълни с дъждовна вода.

 

ВРЕДИ

Комарите са не само изключително неприятни, но и опасни вредители. Всяко лято страдаме от техните ухапвания – неприятните следи от тях могат да дразнят кожата ни в продължение на седмици. Но не това е най-лошата им страна. Комарите са преносители на болести, които често водят до летален край за ухапаните жертви. Малария, жълта треска, западнонилска треска, тропическа треска са само част от опасностите, които ни дебнат, докато комарите са навън.

 

ПРИЗНАЦИ ЗА НАПАДЕНИЕ

Комарите са активни по различно време от деня, но повечето се появяват предимно вечер преди залез и са най-дейни през нощта. Възрастен комар може да прелети до 8 km с помощта на вятъра и невинаги единичните ухапвания са признак на нападение. Наличието на големи популации и „рояци“ от комари е сигурен знак, че в близост се намират биотопи, в които комарите се размножават свободно.

Направи поръчка или заяви безплатна консултация

Ще се свържем с вас в рамките на 12 часа от получаването на заявката. При възникнали въпроси свързани със събирането на лични данни се свържете с нас на адрес: privacy@ddd-1.com.

или Попълни Форма