Килъри

Домът е там където няма ...
МУХИ

Погрижете се всички кошове за боклук да бъдат непрекъснато затворени с капаци и ги почиствайте редовно. На открито можете да използвате инсектицидни лампи и/или аерозолни диспенсъри, за да отблъсквате мухите. Килъри ще ви съдействат в избора на средства, с които да се предпазите от мухите ефективно.

В Килъри използваме препарати, които са специално формулирани за контрол на мухи. Можете да сте спокойни, че биоцидите, които използваме, са безопасни за хора и домашни любимци, когато се прилагат от нашите обучени специалисти в съответствие с указанията на производителя и регулаторните органи. Вашата безопасност е основен приоритет за Килъри.

ДОМАШНА МУХА

ЛАТИНСКО НАИМЕНОВАНИЕ

Musca domestica

КАК ИЗГЛЕЖДА

Домашната муха е двукрило насекомо, тясно свързана с човека и неговото жилище. Женските мухи са малко по-едри от мъжките. Приблизителната големина на мухите е 6 – 7 mm. Цветът им е сиво-черен с четири надлъжни по-тъмни ивици на гърба.

 

ПОВЕДЕНИЕ, ХРАНЕНЕ И НАВИЦИ

Домашната муха е повсеместно разпространена. Мухите влитат в помещенията, основно търсейки храна. Те имат специализиран устен апарат за хранене от различни типове субстрати – от твърди до течни. Когато субстратът е твърд, мухата е способна да отделя слюнка, която да разгради храната. При подходящи условия домашната муха може да преживее и да се размножава и през зимата.

 

РАЗМНОЖАВАНЕ

Женската муха обикновено копулира веднъж в живота си, след което снася яйца в различни субстрати. От яйцата се излюпват ларви, които линеят няколко пъти, преди да се превърнат в какавида. Двойка мухи може да произведе хиляди потомци в рамките на няколко седмици, ако не се намесите навреме.

 

ВРЕДИ

Милиони микроорганизми живеят в отделителната система на мухите, а над половин милиард от тях могат да бъдат пренесени на тялото и краката им. При всяко свое кацане мухата оставя след себе си редица микроорганизми, които могат да причинят диария, хранителни отравяния и дори менингит. Повече от 100 патогена са доказано свързани с домашната муха, включително салмонела, стафилококи, Ешерихия коли и Шигела. Тези патогени могат да причинят заболявания като холера, дизентерия, хепатит, коремен тиф и други.

 

ПРИЗНАЦИ ЗА НАПАДЕНИЕ

Най-честият признак за инфестация е наличието на възрастни индивиди. Тъй като при мухите липсва чувството на ситост, те често повръщат поетата храна. По тази причина характерни следи за наличие на мухи са малки белезникавобели петна по прозорци, фаянс и други повърхности.

Направи поръчка или заяви безплатна консултация

Ще се свържем с вас в рамките на 12 часа от получаването на заявката. При възникнали въпроси свързани със събирането на лични данни се свържете с нас на адрес: privacy@ddd-1.com.

или Попълни Форма