Килъри

Домът е там където няма ...
ОСИ

Ако не можете да намерите гнездото на вредителите, Килъри могат да помогнат. Експертите ни са изключително опитни в идентифицирането и локализирането на скрити гнезда, дори в труднодостъпни места. След като се свържете с нас, ще извършим задълбочена инспекция на вашия имот, за да локализираме гнездото и да разрешим проблема ви дългосрочно.

Премахването на гнездо на оси или кърлежи е изключително опасно за здравето ви и не се препоръчва. Осите са особено агресивни когато бъдат обезпокоени и това може да доведе до болезнени ужилвания и алергични реакции. В Килъри разполагаме с необходимите инструменти и знания, за да разрешим проблема максимално бързо и с минимални щети. Експертите ни са оборудвани със специални предпазни средства и използват биоциди с бърз нок-даун ефект, който не позволява на вредителите да причинят щети.

В Килъри използваме препарати, които са специално формулирани за контрол на оси и стършели. Можете да сте спокойни, че биоцидите, които използваме, са безопасни за хора и домашни любимци, когато се прилагат от нашите обучени специалисти в съответствие с указанията на производителя и регулаторните органи. Вашата безопасност е основен приоритет за Килъри.

OCA

ЛАТИНСКО НАИМЕНОВАНИЕ

Family Vespidae

КАК ИЗГЛЕЖДА

Осите са средноголеми до едри насекоми с удължено тяло с жълто-черна окраска. Окраската е предупредителна и варира при различните видове. Често се бъркат с пчелите, които са не само безобидни и кротки, но и изключително важни за екологичната система.

 

ПОВЕДЕНИЕ, ХРАНЕНЕ И НАВИЦИ

Голяма част от осите са социални насекоми, но има някои видове, които живеят единично. Хищните оси са полезни насекоми, тъй като се хранят с вредители: гъсеници, мухи, скакалци и други. През активния сезон осите сменят своите хранителни предпочитания. Например в края на лятото, когато спира снасянето на яйца, преминават към храни, богати на захари. Гнездата им могат да бъдат както открити, така и защитени с пластове от целулозно вещество. В нашите географски ширини гнездата на осите са активни само в рамките на една година. През есента колонията умира, като остават само млади царици, които да презимуват през студените месеци.

 

РАЗМНОЖАВАНЕ

Водещите социален начин на живот насекоми, образуват колонии. Царицата бива оплодена еднократно от търтеите, след което започва да изгражда своето гнездо. Тя се грижи за първите личинки до тяхното излюпване и превръщането им в работнички. Ролята на работничките впоследствие е свързана с грижа за личинките, тяхното изхранване и защитата на гнездото.

 

ВРЕДИ

На практика осите са полезни насекоми, като се изключат нападенията над пчелни семейства. Проблемът с осите идва от техните ужилвания, които са болезнени и опасни, особено за хора с алергии.

 

ПРИЗНАЦИ ЗА НАПАДЕНИЕ

Ако около жилището се наблюдава струпване на насекоми, то вероятно в близост се намира гнездо на оси. Често те изграждат гнездата си в подпокривни пространства и изоставени помещения. През последните години в страната се наблюдава увеличаване на популациите на земни оси, които изграждат гнездата си в почвата.

Направи поръчка или заяви безплатна консултация

Ще се свържем с вас в рамките на 12 часа от получаването на заявката. При възникнали въпроси свързани със събирането на лични данни се свържете с нас на адрес: privacy@ddd-1.com.

или Попълни Форма