Килъри

Домът е там където няма ...
ГРИЗАЧИ

Съвременните родентицидни примамки умишлено действат по-бавно на гризачите и ги карат да търсят външни места след консумация. В редки случаи е възможно да открием труп на гризач в дома си след обработка. Експертите на Килъри разполагат с превозни средства, регистрирани за превоз на отпадъци и могат да съдействат за отстраняването им. Не се колебайте да се свържете с нас, за да съдействаме.

В Килъри използваме комбинация от ефективни похвати за дератизация. Нашите обучени професионалисти използват капани, хранителни и нехранителни родентицидни примамки и други средства, съобразени с вашата конкретна ситуация. Ние внимателно оценяваме степента на инфестацията и определяме най-подходящите методи, за да осигурим ефективен резултат.

В Килъри използваме родентициди, които са специално формулирани за контрол на гризачи. Можете да сте спокойни, че биоцидите, които използваме, са безопасни за хора и домашни любимци, когато се прилагат от нашите обучени специалисти в съответствие с указанията на производителя и регулаторните органи. Вашата безопасност е основен приоритет за Килъри.

Срокът за постигане на резултати може да варира значително в зависимост от множество фактори, като например степента на инфестацията или метеорологичните условия. Повечето обработки обикновено приключват след второто ни посещение, но понякога се налагат по-продължителни действия. Килъри ще ви информират за очаквания брой посещения и тяхната кратност още при първата обработка.

За да подготвите дома си преди нашата обработка, препоръчваме да премахнете храна, съдове и прибори и да ги приберете чисти по местата им. Уверете се, че детските играчки са прибрани на безопасно място и отстранете купичките на домашния ви любимец. Почистването обстойно с прахосмукачка. Нашите експерти ще ви дадат подробни инструкции как да процедирате след посещението ни, за да бъде обработката максимално ефективна.

В повечето случаи не е необходимо да напускате дома си. Ние разбираме колко е важен за вас комфортът на дома ви и неговата безопасност. Все пак, съветваме временно да напуснете третираните зони и да осигурите максимално добра вентилация на помещенията. Килъри ще ви напътстват относно всички предпазни мерки, които да предприемете след обработка.

Ние разбираме колко са важни безопасността и здравето на вашите деца и домашни любимци. Те са основен приоритет за Килъри. Експертите ни ще разяснят всички предпазни мерки, които да следвате, ако имате деца или домашни любимци в дома си. По време на обработката препоръчваме временно да ги изведете от третираните зони и да държите играчките, купичките за храна и постелките за домашни любимци далеч.

ОБИКНОВЕНА ПОЛЕВКА

ЛАТИНСКО НАИМЕНОВАНИЕ

Microtus arvalis

КАК ИЗГЛЕЖДА

Полевката е дребен гризач с дължина на тялото около 10 cm. Опашката е къса – около 4 cm. Цветът на гърба варира в кафеникави оттенъци, а коремът е от светло – до тъмносив.

 

ПОВЕДЕНИЕ, ХРАНЕНЕ И НАВИЦИ

Обикновената полевка образува подземни колонии в полето с множество входове. По-новите колонии се обитават от една двойка полевки. Състоят се от къс тунел с от 1 до 3 отвора на повърхността и 1 гнездо. По-старите колонии се обитават от една двойка и потомството им. Колонията е сложен лабиринт от тунели на дълбочина до 30 cm с 1 – 2 гнезда, няколко хранителни камери и много отвори на повърхността. Активните колонии се различават от тези, които са напуснати, по изхвърлената пръст, добре изгладения отвор, по екскрементите около отвора, наличието на остатъци от треви и зелена маса около отвора, както и с по-добре очертаните отъпкани пътечки. Отворите с такива белези обикновено водят до гнездото на полевката. Останалите отвори са странични и са спасителни, направени обикновено от младите гризачи.

 

РАЗМНОЖАВАНЕ

Както повечето вредни гризачи, полевката има висок репродуктивен потенциал, като една двойка може да даде потомство от около 2500 нови индивида. Полевките са способни да започнат да се размножават около месец и половина след раждането си.

 

ВРЕДИ

Полевката се храни със зелени части на растения, а по-рядко и със семена. Тя е много вреден гризач, който нанася големи щети на нивите, докато са още зелени. През зимния период, поради липса на обилни количества храна, полевките мигрират към затворени помещения – складове за зърно и фураж, мазета на къщи и други.

 

ПРИЗНАЦИ ЗА НАПАДЕНИЕ

За наличие на вредителя се съди по отворите на активните колонии. При масово нападение полевките оголват зелената маса около убежищата си.

Направи поръчка или заяви безплатна консултация

Ще се свържем с вас в рамките на 12 часа от получаването на заявката. При възникнали въпроси свързани със събирането на лични данни се свържете с нас на адрес: privacy@ddd-1.com.

или Попълни Форма