Килъри

Домът е там където няма ...
ХЛЕБАРКИ

В Килъри използваме пестициди, които са специално формулирани за контрол на хлебарки. Можете да сте спокойни, че биоцидите, които използваме, са безопасни за хора и домашни любимци, когато се прилагат от нашите обучени специалисти в съответствие с указанията на производителя и регулаторните органи. Вашата безопасност е основен приоритет за Килъри.

За да подготвите дома си преди нашата обработка, препоръчваме да премахнете храна, съдове и прибори и да ги приберете чисти по местата им. Уверете се, че детските играчки са прибрани на безопасно място и отстранете купичките на домашния ви любимец. Почистете обстойно с прахосмукачка. Нашите експерти ще ви дадат подробни инструкции как да процедирате след посещението ни, за да бъде обработката максимално ефективна.

В повечето случаи не е необходимо да напускате дома си. Ние разбираме колко е важен за вас комфортът на дома ви и неговата безопасност. Все пак, съветваме временно да напуснете третираните зони и да осигурите максимално добра вентилация на помещенията. Килъри ще ви напътстват относно всички предпазни мерки, които да предприемете след обработка.

Ние разбираме колко са важни безопасността и здравето на вашите деца и домашни любимци. Те са основен приоритет за Килъри. Експертите ни ще разяснят всички предпазни мерки, които да следвате, ако имате деца или домашни любимци в дома си. По време на обработката препоръчваме временно да ги изведете от третираните зони и да държите играчките, купичките за храна и постелките за домашни любимци далеч.

Второ третиране е абсолютно задължително поради жизнения цикъл на хлебарките. Яйцата им могат да се излюпят след първоначалната обработка, което води до появата на нови нимфи. Втората обработка ни позволява ефективно да се насочим към тези новоизлюпени хлебарки, които не са били засегнати по време на първата. Така прекъсваме репродуктивния цикъл на цялата колония. В Килъри разбираме колко е важно за вас да получите дългосрочни резултати и с второто си посещение гарантираме именно това.

В Килъри се гордеем със своята работа и стоим зад качеството на нашите услуги с името си. Нашата компания предлага гаранция за своите услуги. Конкретните срокове и условия на гаранцията ще бъдат обсъдени с вас преди първата обработка в зависимост от нивото на инфестация. Ако в рамките на гаранционния период отново срещнете вредители, ние с удоволствие ще третираме повторно засегнатите зони без допълнително заплащане от ваша страна.

Ориенталска Хлебарка

ЛАТИНСКО НАИМЕНОВАНИЕ

Blatta orientalis

КАК ИЗГЛЕЖДА

Възрастната хлебарка е с размери 18 – 30 mm. Тялото е гръбо-коремно сплеснато с кафяво-черен или черен цвят, като коремът е по-светъл. Гърбът блести и изглежда сякаш е лакиран. При женските крилата са недоразвити, но дори и при мъжките те са по-къси от коремчето и не го покриват изцяло. Мъжките индивиди са с размери до 25 mm. Имат грифели (израстъци) на последния коремен сегмент. Ларвите (нимфите) приличат на възрастните, но са по-дребни.

 

ПОВЕДЕНИЕ, ХРАНЕНЕ И НАВИЦИ

Ориенталската хлебарка е масово срещан вид у нас. Обитава жилища, мазета, абонатни станции, подпокривни пространства, складове, ресторанти, магазини, фурни, хотели, болнични и детски заведения и други. Като всички хлебарки, ориенталската води нощен начин на живот и е всеяден вид, което я прави особено приспособима.

 

РАЗМНОЖАВАНЕ

Около една седмица след копулацията женската снася яйцата в оотека (яйчна капсула). Te са разположени в 2 реда по 8. Женската черна хлебарка, за разлика от кафявата, не носи яйчната капсула на своя корем до излюпването на ларвите, а само за кратко време, след което я поставя на топло и защитено място. Една женска може да отложи около 8 оотеки за период от 6 месеца. Това са приблизително 128 яйца.

 

ВРЕДИ

Поради това, че се храни с отпадъци от хранителните продукти на човека, ориенталската хлебарка е преносител на редица опасни за здравето патогени като Ешерихия Коли (E. Coli) и Салмонела (Salmonella spp.).

 

ПРИЗНАЦИ ЗА НАПАДЕНИЕ

Признаци за наличие на хлебарки са остатъците от съблекла, старите оотеки (яйчни капсули), изпражненията (във вид на дребни черни точки по кухненски шкафчета, хладилници, фаянс и др.), както и характерният хрускащ звук под краката ни при традиционните нощни разходки до хладилника.

Направи поръчка или заяви безплатна консултация

Ще се свържем с вас в рамките на 12 часа от получаването на заявката. При възникнали въпроси свързани със събирането на лични данни се свържете с нас на адрес: privacy@ddd-1.com.

или Попълни Форма