Килъри

Домът е там където няма ...
ХЛЕБАРКИ

В Килъри използваме пестициди, които са специално формулирани за контрол на хлебарки. Можете да сте спокойни, че биоцидите, които използваме, са безопасни за хора и домашни любимци, когато се прилагат от нашите обучени специалисти в съответствие с указанията на производителя и регулаторните органи. Вашата безопасност е основен приоритет за Килъри.

За да подготвите дома си преди нашата обработка, препоръчваме да премахнете храна, съдове и прибори и да ги приберете чисти по местата им. Уверете се, че детските играчки са прибрани на безопасно място и отстранете купичките на домашния ви любимец. Почистете обстойно с прахосмукачка. Нашите експерти ще ви дадат подробни инструкции как да процедирате след посещението ни, за да бъде обработката максимално ефективна.

В повечето случаи не е необходимо да напускате дома си. Ние разбираме колко е важен за вас комфортът на дома ви и неговата безопасност. Все пак, съветваме временно да напуснете третираните зони и да осигурите максимално добра вентилация на помещенията. Килъри ще ви напътстват относно всички предпазни мерки, които да предприемете след обработка.

Ние разбираме колко са важни безопасността и здравето на вашите деца и домашни любимци. Те са основен приоритет за Килъри. Експертите ни ще разяснят всички предпазни мерки, които да следвате, ако имате деца или домашни любимци в дома си. По време на обработката препоръчваме временно да ги изведете от третираните зони и да държите играчките, купичките за храна и постелките за домашни любимци далеч.

Второ третиране е абсолютно задължително поради жизнения цикъл на хлебарките. Яйцата им могат да се излюпят след първоначалната обработка, което води до появата на нови нимфи. Втората обработка ни позволява ефективно да се насочим към тези новоизлюпени хлебарки, които не са били засегнати по време на първата. Така прекъсваме репродуктивния цикъл на цялата колония. В Килъри разбираме колко е важно за вас да получите дългосрочни резултати и с второто си посещение гарантираме именно това.

В Килъри се гордеем със своята работа и стоим зад качеството на нашите услуги с името си. Нашата компания предлага гаранция за своите услуги. Конкретните срокове и условия на гаранцията ще бъдат обсъдени с вас преди първата обработка в зависимост от нивото на инфестация. Ако в рамките на гаранционния период отново срещнете вредители, ние с удоволствие ще третираме повторно засегнатите зони без допълнително заплащане от ваша страна.

Германска Хлебарка

ЛАТИНСКО НАИМЕНОВАНИЕ

Blattella germanica

КАК ИЗГЛЕЖДА

Възрастните индивиди са с размери от 10 до 13 mm. Тялото им е жълтеникаво до светлокафяво, удължено и овално с добре развити крила. Нимфите на хлебарките приличат на възрастните, но са с по-малки размери.

ПОВЕДЕНИЕ, ХРАНЕНЕ И НАВИЦИ

Германските хлебарки изискват топлина, влага, храна и се намират навсякъде, където тези условия са налични: кухни, килери, ресторанти, консервни предприятия, топлофицирани апартаменти и др. Срещат се в дървенѝя и на места, където има кондензирани мазнини – плотове, стени, печки и др. Те са всеядни и повсеместно разпространени в жилищата на хората.

РАЗМНОЖАВАНЕ

Яйцата на хлебарките се развиват в яйчна капсула – оотека. Тя се формира изцяло в рамките на 1 – 2 дни и се отделя от женската непосредствено преди излюпването на нимфите, за около две до четири седмици – в зависимост от околните температура и влажност. В една оотека се съдържат от 37 до 44 яйца, като се излюпват около 90% от тях. Една женска снася от 4 до 8 оотеки. Това означава, че една хлебарка може да снесе между 133 и 316 малки. Развитието на нимфите продължава приблизително 125 дни, а възрастните живеят около 100 дни.

ВРЕДИ

Германските хлебарки разпространяват редица патогени в домовете на хората, замърсявайки хранителни продукти и посуда. Те варират от бактерии, които причиняват хранителни отравяния и дизентерия, до алергени, които водят до обриви и астматични пристъпи. Последните проучвания показват пряка зависимост между развитието на астма при децата и наличието на вредителя.

ПРИЗНАЦИ ЗА НАПАДЕНИЕ

Най-често за „нанасянето“ на хлебарки у дома разбираме по остатъците от съблекла, старите оотеки (яйчни капсули), изпражненията (във вид на дребни черни точки по кухненски шкафчета, хладилници, фаянс и др.), както и по ругатните на хлебаркски език, когато светнем лампата през нощта и „развалим рахата“ на вредителите.

Направи поръчка или заяви безплатна консултация

Ще се свържем с вас в рамките на 12 часа от получаването на заявката. При възникнали въпроси свързани със събирането на лични данни се свържете с нас на адрес: privacy@ddd-1.com.

или Попълни Форма