Изисквания за Безопасност на
Храните
Всеки бизнес, свързан с храните, е длъжен да спазва законовите изисквания за тяхната безопасност
Какво е НАССР?
НАССР е система за управление (превенция и контрол) на безопасността на храните, основана на систематичен подход за определяне, оценка и контрол на критичните опасности, свързани с храните или процесите с храни.
НАССР определя КАКВО може да се обърка (т.е. критичната за безопасността на храните опасност), както и КЪДЕ и КАК може да се появи опасността при транспортиране, съхраняване и продажба на храна.
Основни правила на HACCP
- Не продавайте опасна храна;
- Информирайте се за своите доставчици;
- Бъдете в готовност да изтеглите храните, за които се смята, че са опасни;
- Идентифицирайте критичните точки във Вашите процеси и ги контролирайте;
- Съдействайте на държавните и общински органи за намаляване на риска при съхранение на храни.
За да функционира бизнесът Ви легитимно, Ви е необходима система за управление на безопасността на храните. Изготвянето на подобна система изисква обстоен анализ на процесите и правилното им описване, а те са различни за всеки обект – това са Вашите конкурентни предимства.
В Килъри ще ви съдействаме с:
- Консултация и изготвяне на система за безопасност на храните
- Професионален контрол на вредителите
- Лабораторни изпитвания на храни, вода и повърхности
- Унищожаване на странични животински продукти (СЖП)