Домашна мишка

Домашна мишка

латинско наименование

Mus musculus

Изключително симпатична, но, за жалост, също толкова опасна. Има дребно тънко, обикновено тъмносиво, тяло с тегло 15 - 40 гр. и дължина с опашката около 15 см.

КАК ИЗГЛЕЖДА

Изключително симпатична, но, за жалост, също толкова опасна. Има дребно тънко, обикновено тъмносиво, тяло с тегло 15 - 40 гр. и дължина с опашката около 15 см. Ушите и са големи, опашката е полугола, като нейната дължина е колкото главата и тялото, взети заедно.

ПОВЕДЕНИЕ, ХРАНЕНЕ И НАВИЦИ

Домашната мишка е тясно свързана с местообитанията на човека. Обикновено води нощен начин на живот и се храни предимно с храни от растителен произход - семена, ядки и други. Въпреки това, гризачите могат да консумират всякакъв вид храна, богата на мазнини и въглехидрати. Характерно за вредителя е, че извлича течности от храните и може да преживее без вода дълго време.

РАЗМНОЖАВАНЕ

Женската ражда 4-7 малки на едно котило, като бременността и трае около 19 дни. Малките се раждат голи и слепи и достигат полова зрялост след 5-8 седмици. Една женска може да създаде около 8 котила в продължение на целия си живот, който нормално е около година. Домашната мишка изгражда гнездото си вътре в сградата или на открито, но винаги в близост до източник на храна. Когато излиза, не се отдалечава много от гнездото.

ВРЕДИ

Домашната мишка е преносител на редица опасни заболявания. Освен това чрез своите продукти от метаболизма - урина и изпражнения, домашните мишки замърсяват хранителни продукти и помещения. Те, също така, могат да пренасят и бълхи, дървеници и други малки насекоми

ПРИЗНАЦИ ЗА НАПАДЕНИЕ

Изпражненията на мишките са удължени, черни на цвят и с дължина 2-3 мм. Ако са в големи количества излъчват неприятна миризма. Домашната мишка нагризва опаковки на хранителни продукти, изолация, стиропор от хладилни камери, ъгли на кухненски шкафчета и др. Част от нагризаните хартии и опаковки, гризачите използват за изграждане на своите гнезда.

 

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ОТ КИЛЪРИТЕ ПРИ ОБРАБОТКА

Идентификация

Първата ни работа – да инспектираме обекта Ви, да идентифицираме вредителите и да определим откъде навлизат те. Рискът трябва да бъде оценен – специалистите ни ще вземат предвид какъв е обекта Ви, в каква сграда се намира и каква е околността.

Първоначална обработка

Нашите специалисти не са просто хора с пръскачки. Те са експерти в това, което правят и ще намерят най-доброто решение за Вашата собственост, защото тя не е като никоя друга. След обработката ще Ви бъдат предписани мерки, които да вземете, за да се защитите от бъдещи нападения.

Мониторинг и последващи обработки

Мониторингът е това, което помага за предпазването на Вашата собственост от последващи нападения на вредители. При подписване на договор с Килърите за абонаментно ежемесечно обслужване, освен по-ниската цена, ще получите и ексклузивна 100%-това гаранция. При проблем в обекта Ви между предвидените месечни посещения, нашите специалисти ще реагират в рамките на 24 часа. Гарантирано!

Всички Вредители