Черен плъх

Черен плъх

латинско наименование

Rattus rattus

Черният плъх е по-дребен от сивия, като дължината на тялото е около 15 см. Опашката е по-дълга от тялото.

КАК ИЗГЛЕЖДА

Черният плъх е по-дребен от сивия, като дължината на тялото е около 15 см. Опашката е по-дълга от тялото. Очите и ушите са по-големи от тези на сивия плъх. Муцуната на черния плъх е удължена и заострена, а цветът на тялото е черен на гърба и по-светъл странично и на корема.

ПОВЕДЕНИЕ, ХРАНЕНЕ И НАВИЦИ

Черния плъх е вид, широко разпространен в различни географски ширини. Местообитанията му са свързани с човешката дейност. Често пъти се среща по кораби, а в жилищата обитава таванските помещения и покривни пространства. Черният плъх се среща и на открито. Той е добър катерач и в природата често обитава хралупи на дърветата. На практика, той е всеядно животно, но предпочита плодове, ядки и друга растителна храна.

РАЗМНОЖАВАНЕ

Черният плъх се размножава 3 до 5 пъти, като женската ражда 6 до 10 малки.

ВРЕДИ

Както сивия плъх, черният е преносител на редица заболявания. Освен това той поврежда селскостопанска продукция, замърсява храни и поврежда редица други материали, с което вреди на бизнеса.

ПРИЗНАЦИ ЗА НАПАДЕНИЕ

При по-голям брой вредители е характерна неприятна миризма на урина. Сивият плъх нагризва хранителни продукти като плодове, тестени изделия или поврежда опаковките, като оставя ясни следи във формата на надлъжни успоредни линии. Такива нагризвания се наблюдават и върху електрически изолации, дървен материал, врати, гипсокартон, меки метали и други.

 

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ОТ КИЛЪРИТЕ ПРИ ОБРАБОТКА

Идентификация

Първата ни работа – да инспектираме обекта Ви, да идентифицираме вредителите и да определим откъде навлизат те. Рискът трябва да бъде оценен – специалистите ни ще вземат предвид какъв е обекта Ви, в каква сграда се намира и каква е околността.

Първоначална обработка

Нашите специалисти не са просто хора с пръскачки. Те са експерти в това, което правят и ще намерят най-доброто решение за Вашата собственост, защото тя не е като никоя друга. След обработката ще Ви бъдат предписани мерки, които да вземете, за да се защитите от бъдещи нападения.

Мониторинг и последващи обработки

Мониторингът е това, което помага за предпазването на Вашата собственост от последващи нападения на вредители. При подписване на договор с Килърите за абонаментно ежемесечно обслужване, освен по-ниската цена, ще получите и ексклузивна 100%-това гаранция. При проблем в обекта Ви между предвидените месечни посещения, нашите специалисти ще реагират в рамките на 24 часа. Гарантирано!

Всички Вредители