Дървеница

Дървеница

латинско наименование

Cimex lectularius L.

Дървениците са дребни безкрили насекоми с гръбно-коремно сплеснато тяло с червеникаво-кафяв цвят.

КАК ИЗГЛЕЖДА

Дървениците са дребни безкрили насекоми с гръбно-коремно сплеснато тяло с червеникаво-кафяв цвят. Ларвите на вредителя приличат на възрастните, но са с по-дребни размери. Формата на тялото позволява на насекомите да се крият на трудно достъпни места.

ПОВЕДЕНИЕ, ХРАНЕНЕ И НАВИЦИ

Дървениците са нощни животни и нападат човека по време на неговия сън. Кръв смучат както възрастните от двата пола, така и техните ларви. През деня дървениците се крият в различни убежища – матраци, сглобки на мебели, под тапети и картини, дори в контакти, които се намират близо до местата за почивка на човека.

РАЗМНОЖАВАНЕ

Женската снася яйца приблизително два дена след като е пила кръв, което не е никак добра новина за Вас, ако сте били ухапани. Интересен факт е, че мъжките нямат голяма успеваемост, когато трябва да разпознават женските и често се опитват да копулират с други мъжки или умрели женски, та дори и с парчета картон, които приличат на дървеница.

ВРЕДИ

Няма достоверни данни, че дървениците са преносители на заболявания по човека. Въпреки това, ухапванията от дървеници може да предизвикат сериозни алергични реакции, които могат да са изключително болезнени. Обривите и петната от ухапвания са по-големи от тези на бълхите.

ПРИЗНАЦИ ЗА НАПАДЕНИЕ

При по-сериозно нападение дървениците излъчват специфична неприятна миризма. Освен това, за тяхното присъствие може да се съди по следите от екскременти под формата на малки червеникаво-кафяви петна по спалното бельо и местата, където насекомите се крият през деня.

 

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ОТ КИЛЪРИТЕ ПРИ ОБРАБОТКА

Идентификация

Първата ни работа – да инспектираме обекта Ви, да идентифицираме вредителите и да определим откъде навлизат те. Рискът трябва да бъде оценен – специалистите ни ще вземат предвид какъв е обекта Ви, в каква сграда се намира и каква е околността.

Първоначална обработка

Нашите специалисти не са просто хора с пръскачки. Те са експерти в това, което правят и ще намерят най-доброто решение за Вашата собственост, защото тя не е като никоя друга. След обработката ще Ви бъдат предписани мерки, които да вземете, за да се защитите от бъдещи нападения.

Мониторинг и последващи обработки

Мониторингът е това, което помага за предпазването на Вашата собственост от последващи нападения на вредители. При подписване на договор с Килърите за абонаментно ежемесечно обслужване, освен по-ниската цена, ще получите и ексклузивна 100%-това гаранция. При проблем в обекта Ви между предвидените месечни посещения, нашите специалисти ще реагират в рамките на 24 часа. Гарантирано!

Всички Вредители