Бълха

Бълха

латинско наименование

Order Siphonaptera

Бълхите са разред безкрили кръвосмучещи насекоми, паразитиращи по телата на бозайници и птици.

КАК ИЗГЛЕЖДА

Бълхите са разред безкрили кръвосмучещи насекоми, паразитиращи по телата на бозайници и птици. Достигат на дължина до 1,5-3,3 mm и са обикновенно в тъмни цветове. Задния чифт е приспособен за скокове Телата им са странично сплескани, позволяващи лесно движение през космената покривка на тялото на гостоприемника. Предвижването им е улеснено и от твърдото им покритие с много косми и къси шипове, насочени назад.

ПОВЕДЕНИЕ, ХРАНЕНЕ И НАВИЦИ

Възрастните бълхи се хранят с кръв от домашните любимци и човека.

Най-често срещаните видове в жилищата са котешката, кучешката и човешката бълхи.

След като се нахранят с кръв, женските бълхи снасят яйцата си върху козината на гостоприемника или в неговите местообитания. Бълхите могат да издържат дълго време на глад, но когато усетят присъствие на потенциален гостоприемник масово го нападат.

РАЗМНОЖАВАНЕ

Бълхите имат четири фази на развитие-яйце, ларва, какавида и възрастно насекомо.

ВРЕДИ

Бълхите са преносители на редица заболявания като чума, туларемия, тиф и други.

Ухапванията от бълхи причинява алергични реакции, придружени със сърбеж и дискомфорт. При разчесване на ухапаните места могат да се получат вторични възпаления.

ПРИЗНАЦИ ЗА НАПАДЕНИЕ

След ухапването по кожата на човека се появяват малки пъпчици с червено връхче. Освен това неусвоената кръв от храненето на бълхите се изхвърля под формата на кафеникави екскременти, които могат да се установят по спалното бельо на човека.

 

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ОТ КИЛЪРИТЕ ПРИ ОБРАБОТКА

Идентификация

Първата ни работа – да инспектираме обекта Ви, да идентифицираме вредителите и да определим откъде навлизат те. Рискът трябва да бъде оценен – специалистите ни ще вземат предвид какъв е обекта Ви, в каква сграда се намира и каква е околността.

Първоначална обработка

Нашите специалисти не са просто хора с пръскачки. Те са експерти в това, което правят и ще намерят най-доброто решение за Вашата собственост, защото тя не е като никоя друга. След обработката ще Ви бъдат предписани мерки, които да вземете, за да се защитите от бъдещи нападения.

Мониторинг и последващи обработки

Мониторингът е това, което помага за предпазването на Вашата собственост от последващи нападения на вредители. При подписване на договор с Килърите за абонаментно ежемесечно обслужване, освен по-ниската цена, ще получите и ексклузивна 100%-това гаранция. При проблем в обекта Ви между предвидените месечни посещения, нашите специалисти ще реагират в рамките на 24 часа. Гарантирано!

Всички Вредители