Германска хлебарка

Германска хлебарка

латинско наименование

Blattella germanica

Тялото и е жълтеникаво до светло-кафяво, удължено и овално с добре развити крила.

КАК ИЗГЛЕЖДА

Възрастните индивиди са с размери от 10 до 13 мм. Тялото и е жълтеникаво до светло-кафяво, удължено и овално с добре развити крила. Нимфите на хлебарките приличат на възрастните, но са с по-малки размери.

ПОВЕДЕНИЕ, ХРАНЕНЕ И НАВИЦИ

Германските хлебарки изискват топлина, влага, храна и се намират навсякъде, където тези условия съществуват - кухни, килери, ресторанти, консервни предприятия, топлофицирани апартаменти и др. Срещат се в дървения и на места, където има кондензирани мазнини - плотове, стени, печки и др. Те са всеядни и повсеместно разпространени в жилищата на хората.

РАЗМНОЖАВАНЕ

Яйцата на хлебарките се развиват в яйчна капсула – оотека. Оотеката се формира изцяло само в рамките на 1-2 дни и се отделя от женската непосредствено преди излюпването на нимфите, след около две до четири седмици в зависимост от температурата. В една оотека се съдържат от 37 до 44 яйца, от които се излюпват около 90%. Една женска снася от 4 до 8 оотеки. Накратко, това означава, че една хлебарка може да снесе между 133 и 316 малки. Лоша новина за Вас. Развитието на нимфите продължава приблизително 125 дни, а възрастните живеят около 100 дни.

ВРЕДИ

Поради това, че се храни с отпадъци с хранителните продукти на човека, германската хлебарка се явява механичен преносител на стомашно-чревни заболявания, а продуктите от метаболизма и могат да предизвикат алергични реакции и проблеми с дихателните пътища.

ПРИЗНАЦИ ЗА НАПАДЕНИЕ

Най-често за наличието на хлебарки се следи по наличието на остатъци от съблекла, стари оотеки (яйчни капсули) или изпражнения (във вид на дребни черни точки по кухненски шкафчета, хладилници, фаянс и др.). У дома, най-сериозният признак за наличие на хлебарки, е ужасеният женски вик, идващ от кухнята или банята през нощта.

 

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ОТ КИЛЪРИТЕ ПРИ ОБРАБОТКА

Идентификация

Първата ни работа – да инспектираме обекта Ви, да идентифицираме вредителите и да определим откъде навлизат те. Рискът трябва да бъде оценен – специалистите ни ще вземат предвид какъв е обекта Ви, в каква сграда се намира и каква е околността.

Първоначална обработка

Нашите специалисти не са просто хора с пръскачки. Те са експерти в това, което правят и ще намерят най-доброто решение за Вашата собственост, защото тя не е като никоя друга. След обработката ще Ви бъдат предписани мерки, които да вземете, за да се защитите от бъдещи нападения.

Мониторинг и последващи обработки

Мониторингът е това, което помага за предпазването на Вашата собственост от последващи нападения на вредители. При подписване на договор с Килърите за абонаментно ежемесечно обслужване, освен по-ниската цена, ще получите и ексклузивна 100%-това гаранция. При проблем в обекта Ви между предвидените месечни посещения, нашите специалисти ще реагират в рамките на 24 часа. Гарантирано!

Всички Вредители