Птици

Птици

латинско наименование

Class Aves

Птиците са топлокръвни животни, чиито предни крайници са видоизменени в крила. Тялото е покрито с пера и формата му е пригодена за летене.

ВРЕДИ

Птиците са топлокръвни животни, чиито предни крайници са видоизменени в крила. Тялото е покрито с пера и формата му е пригодена за летене. Птиците са яйцеснасящи и са разпространени повсеместно. Имат отлично зрение и слух. Много видове птици са тясно свързани с човека и неговите местообитания. Няколко вида птици у нас биха могли да имат вредно въздействие върху хората.

Птиците могат да бъдат преносители на редица видове паразити. Сред външните паразити различни причинители на краста, както и гнездови кръвосмучещи членестоноги, като кърлежи и дървеници. От инфекциозните заболявания опасни са, салмонелоза , туберкулоза, стафилококоза, птичи грип и много други.

Гълъбите са най-често срещаните птици във всяко едно по-голямо населено място. Преди всичко любими места за събиране и гнездене на гълъбите са светли дворове, балкони, тераси, покриви, както и фасадни и прозоречни корнизи.

Последствията от това са замърсяванията от изпражнения и перушина и увреждане на фасади, паметници на културата, жилищни сгради , незащитени складови помещения с храни, зърнени култури, фураж.

В подпокривните пространства на големи жилищни сгради, където обитават гълъби, е възможно и заселването на ориенталски хлебарки.

Макар и защитени от Закона за биологичното разнообразие, епидемично значение могат да имат и врабчета, лястовици и гларуси.

 

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ОТ КИЛЪРИТЕ ПРИ ОБРАБОТКА

Идентификация

Първата ни работа – да инспектираме обекта Ви, да идентифицираме вредителите и да определим откъде навлизат те. Рискът трябва да бъде оценен – специалистите ни ще вземат предвид какъв е обекта Ви, в каква сграда се намира и каква е околността.

Първоначална обработка

Нашите специалисти не са просто хора с пръскачки. Те са експерти в това, което правят и ще намерят най-доброто решение за Вашата собственост, защото тя не е като никоя друга. След обработката ще Ви бъдат предписани мерки, които да вземете, за да се защитите от бъдещи нападения.

Мониторинг и последващи обработки

Мониторингът е това, което помага за предпазването на Вашата собственост от последващи нападения на вредители. При подписване на договор с Килърите за абонаментно ежемесечно обслужване, освен по-ниската цена, ще получите и ексклузивна 100%-това гаранция. При проблем в обекта Ви между предвидените месечни посещения, нашите специалисти ще реагират в рамките на 24 часа. Гарантирано!

Всички Вредители