Мравки

Мравки

латинско наименование

Family Formicidae

Мравките са дребни до средно едри насекоми. Те са социални насекоми, като външният вид на царицата, търтеите и мравките-работнички силно се различава.

КАК ИЗГЛЕЖДА

Мравките са дребни до средно едри насекоми. Те са социални насекоми, като външният вид на царицата, търтеите и мравките-работнички силно се различава (полов диморфизъм). Работничките, които виждаме по домовете си, обикновено са безкрили.

ПОВЕДЕНИЕ, ХРАНЕНЕ И НАВИЦИ

Мравките живеят в групи, наречени колонии. В колонията мравките общуват помежду си основно чрез отделяне на химични вещества (феромони).

РАЗМНОЖАВАНЕ

В колонията може да има една или повече царици, които снасят ежедневно различен брой яйца. Ролята на търтеите е да оплодят царицата, след което умират. От яйцата се излюпват ларви, които преминават през стадий какавида. В колонията се излюпват основно работнички и войници, които се грижат за изхранването, защитата и поддържането на колонията.

ВРЕДИ

Един от често срещаните видове мравки в жилището е фараоновата. Поради малките си размери видът може да се засели на трудно достъпни места – под фаянсови плочки, дограми, подови настилки и др. Освен, че замърсяват хранителните продукти, мравките могат да нанесат повреди и на по-стари жилища.

 

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ОТ КИЛЪРИТЕ ПРИ ОБРАБОТКА

Идентификация

Първата ни работа – да инспектираме обекта Ви, да идентифицираме вредителите и да определим откъде навлизат те. Рискът трябва да бъде оценен – специалистите ни ще вземат предвид какъв е обекта Ви, в каква сграда се намира и каква е околността.

Първоначална обработка

Нашите специалисти не са просто хора с пръскачки. Те са експерти в това, което правят и ще намерят най-доброто решение за Вашата собственост, защото тя не е като никоя друга. След обработката ще Ви бъдат предписани мерки, които да вземете, за да се защитите от бъдещи нападения.

Мониторинг и последващи обработки

Мониторингът е това, което помага за предпазването на Вашата собственост от последващи нападения на вредители. При подписване на договор с Килърите за абонаментно ежемесечно обслужване, освен по-ниската цена, ще получите и ексклузивна 100%-това гаранция. При проблем в обекта Ви между предвидените месечни посещения, нашите специалисти ще реагират в рамките на 24 часа. Гарантирано!

Всички Вредители