Домашна муха

Домашна муха

латинско наименование

Musca domestica

Домашната муха е двукрило насекомо, тясно свързана с човека и неговото жилище.

КАК ИЗГЛЕЖДА

Домашната муха е двукрило насекомо, тясно свързана с човека и неговото жилище. Женските мухи са малко по-едри от мъжките. Приблизителната големина на мухите е 6-7 мм. Цветът им е сиво-черен с четири надлъжни по-тъмни ивици на гърба.

ПОВЕДЕНИЕ, ХРАНЕНЕ И НАВИЦИ

Домашната муха е повсеместно разпространена. Мухите влитат в помещенията, основно търсейки храна. Те имат специализиран устен апарат за хранене от различни типове субстрати – от твърди до течни. Когато субстратът е твърд, мухата е способна да отделя слюнка, която да разгради храната. При подходящи условия домашната муха може да преживее и да се размножава и през зимата.

РАЗМНОЖАВАНЕ

Женската муха обикновено копулира веднъж в живота си, след което снася яйца в различни субстрати. От яйцата се излюпват ларви, които линеят няколко пъти преди да се превърнат в какавида.

ВРЕДИ

Мухите пренасят десетки причинители, основно на чревни инфекции. Едно от най-разпространеното заболяване е дезинтерията.

ПРИЗНАЦИ ЗА НАПАДЕНИЕ

Тъй като при мухите липсва чувството на ситост, те често повръщат поетата храна. По тази причина характерни следи за наличие на мухи са малки белезникаво бели петна по прозорци, фаянс и др.

 

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ОТ КИЛЪРИТЕ ПРИ ОБРАБОТКА

Идентификация

Първата ни работа – да инспектираме обекта Ви, да идентифицираме вредителите и да определим откъде навлизат те. Рискът трябва да бъде оценен – специалистите ни ще вземат предвид какъв е обекта Ви, в каква сграда се намира и каква е околността.

Първоначална обработка

Нашите специалисти не са просто хора с пръскачки. Те са експерти в това, което правят и ще намерят най-доброто решение за Вашата собственост, защото тя не е като никоя друга. След обработката ще Ви бъдат предписани мерки, които да вземете, за да се защитите от бъдещи нападения.

Мониторинг и последващи обработки

Мониторингът е това, което помага за предпазването на Вашата собственост от последващи нападения на вредители. При подписване на договор с Килърите за абонаментно ежемесечно обслужване, освен по-ниската цена, ще получите и ексклузивна 100%-това гаранция. При проблем в обекта Ви между предвидените месечни посещения, нашите специалисти ще реагират в рамките на 24 часа. Гарантирано!

Всички Вредители