Комари

Комари

латинско наименование

Family Culicidae

Комарите са летящи насекоми с един чифт развити крила и тънко издължено тяло.

КАК ИЗГЛЕЖДА

Комарите са летящи насекоми с един чифт развити крила и тънко издължено тяло. Окраската на тялото варира в зависимост от вида и е най-често жълтеникава, кафява или сива. Антените на главата са дълги и с различно изразени четинки в зависимост от пола. Устният апарат е от пробиващо-смучещ тип. Женските често притежават дълъг хобот, завършващ с приспособление за пробиване.

ПОВЕДЕНИЕ, ХРАНЕНЕ И НАВИЦИ

Мъжките комари се хранят с нектари от цъфтящи растения, докато женските освен това смучат кръв от различни гостоприемници – земноводни, влечуги, птици и бозайници. Кръвта е необходима за узряване на яйцата им. У нас е установено, че 17 от 39-те вида комари нападат човека. Повечето видове предпочитат да се изхранват с кръв извън помещенията, но има и такива, които нападат в жилищата на хората. Често при подходящи условия –топлина, влажност и наличие на наводнени мазета, асансьорни шахти и съдове с вода, някои видове комари могат да се развиват целогодишно в жилищата на хората.

РАЗМНОЖАВАНЕ

След копулация женските комари смучат кръв от своите жертви и след узряването на яйцата, насекомите снасят в различни типове водоеми. Яйцата, ларвите и какавидите се развиват във водна среда.

ВРЕДИ

Комарите са не само изключително неприятни, но и опасни вредители. Всяко лято страдаме от техните ухапвания – неприятните следи от тях могат да дразнят кожата ни в продължение на седмици. Но не това е най-лошата им страна. Комарите са преносители на болести, които често водят до летален край за ухапаните жертви. Малария, Жълта треска, Западнонилска треска, Тропическа треска – само част от опасностите, които ни дебнат, докато комарите са навън.

ПРИЗНАЦИ ЗА НАПАДЕНИЕ

Комарите са активни предимно вечер. Навън от помещенията нападат около залез и рано сутрин.

 

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ОТ КИЛЪРИТЕ ПРИ ОБРАБОТКА

Идентификация

Първата ни работа – да инспектираме обекта Ви, да идентифицираме вредителите и да определим откъде навлизат те. Рискът трябва да бъде оценен – специалистите ни ще вземат предвид какъв е обекта Ви, в каква сграда се намира и каква е околността.

Първоначална обработка

Нашите специалисти не са просто хора с пръскачки. Те са експерти в това, което правят и ще намерят най-доброто решение за Вашата собственост, защото тя не е като никоя друга. След обработката ще Ви бъдат предписани мерки, които да вземете, за да се защитите от бъдещи нападения.

Мониторинг и последващи обработки

Мониторингът е това, което помага за предпазването на Вашата собственост от последващи нападения на вредители. При подписване на договор с Килърите за абонаментно ежемесечно обслужване, освен по-ниската цена, ще получите и ексклузивна 100%-това гаранция. При проблем в обекта Ви между предвидените месечни посещения, нашите специалисти ще реагират в рамките на 24 часа. Гарантирано!

Всички Вредители