Американска хлебарка

Американска хлебарка

латинско наименование

Periplaneta americana

Американската хлебарка е най-едрият вид, който се среща у нас.

КАК ИЗГЛЕЖДА

Американската хлебарка е най-едрият вид, който се среща у нас. Може да достигне до 4-5 см. Цветът и варира от жълтеникав до тъмнокафяв, а крачетата и се характеризират с добре развити шипчета. Имат добре развити крила и могат да прелитат на къси разстояния, което ги прави особено плашещи за дамите.

ПОВЕДЕНИЕ, ХРАНЕНЕ И НАВИЦИ

Възрастните и нимфите се хранят с почти всичко, но предпочитат главно загниваща органична материя или такава, която съдържа нишесте – например хартия и картон.

РАЗМНОЖАВАНЕ

Оплодената женска може да отложи различно количество яйчни капсули. Всяка от тях съдържа 14-16 яйца. Времето от формиране на капсулата до излюпване на яйцата е в рамките на 50-55 дни. Нимфите преминават през повече стадии в сравнение с германската и ориенталската хлебарки.

ВРЕДИ

Поради това, че се храни с отпадъци от хранителните продукти на човека, американската хлебарка се явява механичен преносител на стомашно-чревни заболявания, а продуктите от метаболизма и могат да предизвикат алергични реакции и проблеми с дихателните пътища.

ПРИЗНАЦИ ЗА НАПАДЕНИЕ

Най-често за наличието на хлебарки се следи по наличието на остатъци от съблекла, стари оотеки (яйчни капсули) или изпражнения (във вид на дребни черни точки по кухненски шкафчета, хладилници, фаянс и др.). У дома, най-сериозният признак за наличие на хлебарки, е ужасеният женски вик, идващ от кухнята или банята през нощта.

 

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ОТ КИЛЪРИТЕ ПРИ ОБРАБОТКА

Идентификация

Първата ни работа – да инспектираме обекта Ви, да идентифицираме вредителите и да определим откъде навлизат те. Рискът трябва да бъде оценен – специалистите ни ще вземат предвид какъв е обекта Ви, в каква сграда се намира и каква е околността.

Първоначална обработка

Нашите специалисти не са просто хора с пръскачки. Те са експерти в това, което правят и ще намерят най-доброто решение за Вашата собственост, защото тя не е като никоя друга. След обработката ще Ви бъдат предписани мерки, които да вземете, за да се защитите от бъдещи нападения.

Мониторинг и последващи обработки

Мониторингът е това, което помага за предпазването на Вашата собственост от последващи нападения на вредители. При подписване на договор с Килърите за абонаментно ежемесечно обслужване, освен по-ниската цена, ще получите и ексклузивна 100%-това гаранция. При проблем в обекта Ви между предвидените месечни посещения, нашите специалисти ще реагират в рамките на 24 часа. Гарантирано!

Всички Вредители